Zelf je steunkousen aantrekken en uittrekken, kan het?

Steunkousen: een beetje achtergrond informatie

In Nederland dragen ruim 280.000 duizend mensen steunkousen, en dit aantal wordt eigenlijk alleen maar meer. Een op de drie volwassenen heeft beenklachten! Steunkousen zijn ideaal voor mensen die een aandoening hebben aan (of willen voorkomen) het vaat- en lymfestelsel. Aandoeningen als spataderen of bijvoorbeeld lymfoedeem. Een steunkous oefent druk uit op het been of de arm, waardoor de vochtdoorstroming bevordert wordt. Heeft u bijvoorbeeld vaak last van gezwollen enkels en benen? Dan zou een steunkous zeker een goede uitkomst zijn. U heeft overigens wel een medische indicatie van de arts nodig.

Steunkousen: onhandig maar handig

Steunkousen kunnen dus een erg handig hulpmiddel zijn wanneer u last heeft van vervelende beenklachten, maar ook ter preventie van eventuele klachten. Bent u in het bezit van dit handige hulpmiddel? Dan weet u inmiddels ook dat het aan- en uittrekken van deze steunkousen wat minder handig is, oftewel: onhandig. Er is flink wat kracht nodig om de steunkous aan- en uit te trekken, en daarnaast vereist het ook enige lenigheid! Iets waar niet iedereen over beschikt.

Doordat het aan- en uittrekken van de steunkous niet voor iedereen mogelijk is, zijn veel mensen hiervoor afhankelijk van hulp. Een Thuiszorg organisatie of een familielid komt dagelijks langs om de steunkous bij u aan of uit te trekken. En hoewel u erg dankbaar bent voor deze hulp, is het natuurlijk niet de meest ideale situatie. Soms moet u lang wachten in de ochtend totdat de hulp gearriveerd is, en spontaan iets eerder of later naar bed gaan zit er ook niet meer in. Een steunkouspistool is hier de ideale oplossing voor!

Steunkouspistool: nooit meer wachten op uw hulp!

Met een steunkouspistool kunt u zelfstandig, in één handomdraai, uw steunkous aan- of uittrekken. U krijgt een stukje zelfstandigheid terug. Het lichtgewichte hulpmiddel is heel eenvoudig in gebruik, ook wanneer u weinig kracht in uw armen heeft. Wij hebben hem speciaal voor u getest, en onze uitkomsten zijn zeer positief!

Wil je meer weten over ons steunkouspistool? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis demonstratie!

Vragen?

Heeft u een vraag en/of opmerking over ons of onze producten?

Neem via onderstaande button contact met ons op.

 

Neem contact op