Veilig en zonder hulp in- én uit bad? Neem een badlift!

Een badlift, voor wie?

Voor het gros van de mensen zijn veel dingen in het dagelijks leven vanzelfsprekend, veel handelingen gebeuren zelfs op de automatische piloot. Opstaan, douchen, aankleden, brood smeren en richting het werk of school rijden en fietsen. We staan er niet bij stil dat er ook een deel van de bevolking is, waarvoor deze dingen niet zo gemakkelijk gaan, of niet zonder hulp.
Thuiszorginrichter staat juist stil bij die mensen waarvoor sommige dagelijkse handelingen niet vanzelfsprekend gaan.

In een eerdere blog schreven we al over eventuele aanpassingen in je eigen woning, zodat je hier zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Hier voegen we graag een hulpmiddel aan toe, de badlift.

 

Hoe werkt de badlift?

Een woning aanpassen brengt vaak kosten met zich mee, kosten die meestal (voor een deel wel) vergoed worden. Een indicatie hiervoor aanvragen bij de gemeente kan soms lang duren, en daarnaast zijn sommige aanpassingen ook onomkeerbaar. De badlift is geen aanpassing in je woning, er hoeft dus niks definitief aangepast te worden, scheelt weer een dure verbouwing! De Badlift is een echt hulpmiddel zodat je veilig en zelfstandig in- en uit bad kunt komen. Je hoeft dus niet langer te wachten tot dat er hulp komt, en kunt op elk gewenst moment een heerlijk warm en relaxend bad nemen!

Onze Diamant Bandbadlift is geschikt voor alle baden (hoog, laag, inbouw of vrijstaand) en wordt gemonteerd in de wand van je bad. Hierdoor neemt hij weinig plaats in, en kan ieder ander familielid het bad nog gewoon gebruiken. De badlift werkt op een accu en is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening. De stevige band zorgt er voor dat in- en uit bad gaat veilig en comfortabel gebeurt.

Onze Petermann badlift past ook in elke badkuip, er zijn geen aanpassingen nodig! Omdat hij heel gemakkelijk in- en uit bad te nemen is, kan deze badlift ook mee op reis genomen worden. Ook op je vakantiebestemming kun je dan genieten van een heerlijk bad! Hij is daarnaast geschikt voor kinderen en volwassenen! De badlift is overigens kantelbaar, zodat je rechtop (bijvoorbeeld voor het lezen van een boek) én liggend (gewoon omdat dat heerlijk is!) kunt genieten van een bad.

 

Voordelen van een badlift op een rij

Waarom kiezen voor een badlift? We zetten de voordelen van een badlift voor je op een rij:

  • je bent niet meer afhankelijk van hulp, wanneer je zin hebt om een bad te nemen;
  • een badlift is veilig, comfortabel en eenvoudig in gebruik;
  • een badlift brengt minder kosten met zich mee dan het aanpassen van je woning;
  • een badlift past in elk bad;
  • een badlift kan meegenomen worden op vakantie;
  • de rest van het gezin kan het bad gewoon blijven gebruiken.

P.s. wist je dat… badderen heel gezond is..?
Een warm bad is gezond voor je lichaam en voor je geest. Het warme water stimuleert de bloedcirculatie, je bloedvaten zetten uit en dit versnelt het genezingsproces in je lichaam.  Je spieren ontspannen en de spierpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Sinds de oudheid maakt men al gebruik van baden als behandeling tegen zeer diverse kwalen!

 

Wil jij één van onze badliften graag in werking zien? Dat kan! Je kunt hier een gratis demonstratie aanvragen! 

Vragen?

Heeft u een vraag en/of opmerking over ons of onze producten?

Neem via onderstaande button contact met ons op.

 

Neem contact op